November 30, 2009 | Comentarii (0) | Categorie: Lichidare de stoc,Promotii,Reduceri
Tag-uri: fiat, Lichidare de stoc, masini, Oferte, Promotii, Reduceri
Nu ar strica să vizitați site-ul Fiat, pentru că au lichidare de stoc!
Fiat Sedici – reducere 5.000 Euro
Fiat Croma – reducere 5.000 Euro
Fiat Linea – reducere maxima 4.300 Euro
Fiat Doblo Panorama – reducere maxima 4.300 Euro
Fiat Grande Punto – reducere maxima 2.800 Euro
Fiat 500 – reducere 1.600 Euro
Oferta este valabilă până la epuizarea stocului. Reducerile includ TVA.
Detalii suplimentare la concesionarul Fiat din orașul tău.
Vezi comentarii (0)| Comentarii (0) | Categorie: Diverse
Tag-uri: 1 decembrie, Teatru Masca
Cu ocazia zile de 1 decembrie Teatrul Masca vă invită în sala din Bdul. Uverturii pentru a sărbători împreună Ziua Națională a României.
“Ca un teatru implicat în viața cetății, așa cum am dovedit-o de 20 de ani, vom sărbători din nou alături de spectatorii noștri Ziua Națională a României. Vă așteptăm marți la o nouă întâlnire inedită cu trupa teatrului nostru!”declară Mihai Mălaimare, directorul Teatrului Masca.
Mare bucurie, mare: mânie intrarea la spectacolele Teatrului Masca este gratuită, în limita locurilor disponibile.
Spectacole – ora 18.00: GARDIENII SE ÎNTORC
Spectacole – ora 11.00 : PROSTIA OMENEASCĂ
Detalii pe www.masca.ro.
via
Vezi comentarii (0)
| Comentarii (2) | Categorie: Diverse
Tag-uri: luciano barbera
Dragii nostri,
Vă reamitim de Fashion Days, primul club privat de shopping online din Romania. În momentul de față au la activ două campanie și pregătesc încă șase. Între 30 Noiembrie și 03 Decembrie ne bucurăm de fulare, geci și veste marca Luciano Barbera cu până la -71% reducere și până la ora 23:59 de genți și portofele Mandarina Duck cu până la -41% reducere.
Campaniile viitoare:
PS: Cei care doresc invitație, lăsați un comentariu la acest post și vă recomandăm cu mare drag!
Vezi comentarii (2)| Comentarii (0) | Categorie: Brand-uri,Promotii
Tag-uri: cărturești, cd, Muzică, Promotie
Dragi melomani, La Cărturești cumperi două CD-uri A&A și primești unul cadou! Aveți de ales între Ray Charles, Johnny Cash, James Blunt, The Doors, Linkin Park, Manu Chao, Muse, Smashing Pumpkins, Tom Waits și mulți alții….
Vezi comentarii (0)| Comentarii (0) | Categorie: Diverse
Tag-uri: balene, blue birds, dalmatieni, delfini, paparazzi
Mai multe AICI
viaVezi comentarii (0)
| Comentarii (0) | Categorie: Istoria modei,Istorii,Stiați că
Tag-uri: 26 iunie 1974, barcode, brnard silver, cod de bare, harvard, istoric, wallance flint, woodland, Wrigley
Dragi prieteni,
Echipa SuperSale s-a gândit să deschidă o secțiune de ,,Știați că/ Istorii” pentru cei dintre voi care sunt însetați de cunoaștere și vor să învețe ceva nou mereu.
Zilele acestea am avut nevoie de o imagine cu un cod de bare și am google-it de zor în căutare ei. După zile și nopți de căutări ne-am dat seama că noi nu prea știm care e istoria acestei invenții șmechere. Chiar așa, câți dintre voi știu ce este un cod de bare și de unde vine el? În mod suprinzător, chiar dacă ele au devenit parte integrată din viața noastră, foarte puțini dintre noi știm care este treaba cu drăcoveniile ăstea de linii.
Păi să o luăm cu începutul…..
Istoria codurilor de bare
În 1932 un grup de studenţi de la Universitatea Harvard conduşi de Wallace Flint au demarat un proiect destul de îndrăzneţ. Produselor le erau anexate puncte de reper din cataloage de produse şi erau centralizate într-o bază de date. Codurile de bare, în forma modernă, au început să apară în 1948.
Bernard Silver, un absolvent al institutului “Drexel Institute of Technology” din Philadelphia, a primit o cerere de dezvoltare a unui sistem automat de identificare a produselor. Silver i-a spus prietenului său Norman Joseph Woodland despre comanda primită. Woodland avea 27 de ani şi era profesor la acelaşi institut. Problema l-a fascinat pe Woodland şi a început să lucreze la acest proiect.
Prima idee a lui Woodland a fost aceea de a folosi un tip de cerneală, care sub acţiunea radiaţiilor ultraviolete va deveni strălucitoare. Woodland şi Silver au creat un dispozitiv care funcţiona, dar sistemul avea probleme cu instabilitatea cernelii, iar tipărirea modelelor era foarte costisitoare. Woodland era convis că ideea lor era bună, astfel că a renunţat la profesorat şi s-a mutat în apartamentul bunicului său din Florida pentru a avea mai mult timp de lucru.
În 20 octombrie 1949, Woodland şi Silver au publicat o lucrare intitulată “Classifying Apparatus and Method” (Aparat şi metodă de clasificat). Inventatorii au descris invenţia lor ca fiind “arta de clasificare a produselor pe baza modelelor“.
Majoritatea codurilor de bare pe care Woodland şi Silver le-au descris erau formate dintr-o serie de spirale circulare. În timp ce cei doi le descriau ca simboluri, simbologia de bază a codurilor de bare se asemăna foarte mult cu codurile de bare unidimensionale din prezent.
Simbologia era realizată dintr-un model format din 4 linii albe pe un fundal închis. Prima linie era linia de control, iar celelalte 3 linii erau fixate la distanţe variabile faţă de prima linie (de control). Informaţia era codată prin prezenţa sau absenţa unei sau mai multor linii. Astfel se puteau realiza 7 clasificări diferite de produse. Prin adăugarea mai multor linii erau posibile mai multe clasificări de produse. La un număr de 10 linii erau posibile 1023 (210-1) de clasificări diferite.
Modelul de cod de bare realizat de Woodland şi Silver la 7 octombrie 1952 a început să fie folosit ca model general de indentificare a produselor.
În 1962 Silver moare la vârsta de 38 de ani, înainte de a putea vedea utilizarea codurilor de bare în comerţ. În 1992 Woodland a fost distins cu “National Medal of Technology” (“Medalia naţională a tehnologiei”) de către preşedintele Bush. Nici unul din cei doi nu s-a gândit că invenţia lor va deveni o afacere care la început era de peste 2.000 de miliarde de dolari.
Codurile de bare început să fie folosite în comerţ numai după 1966. “National Association of Food Chains” (“Asociaţia naţională a lanţurilor alimentare”) a comandat unui producător de echipamente electronice realizarea unui echipament ce să poata realiza citirea codurilor de bare pentru o evidenţă şi un inventar mult mai rapid al produselor. În 1967 a fost instalat primul cititor de coduri de bare la un magazin din Cincinnati. Codurile de bare erau reprezentate după modelul realizat de Woodland şi Silver. Aceste coduri de bare nu erau imprimate direct pe ambalaje ci pe etichete pe care angajaţii magazinului le lipeau pe produse. Astfel sistemul a fost recunoscut ca un model de automatizare şi indentificare a produselor şi a fost adoptat de toţi producătorii şi distribuitorii de produse.
În 1969 aceeaşi asociaţie a cerut companiei Logicon dezvoltarea unui sistem pentru industria codurilor de bare. Rezultatele au fost realizarea standardului UGPIC (Universal Grocery Products Identification Code) (Codul de identificare universal al produselor alimentare) în vara anului 1970. Trei ani mai târziu s-a adoptat simbologia UPC pentru indentificarea produselor în SUA. A fost implementat de IBM şi dezvoltat de George Laurer, care a continuat ideea lui Woodland şi Silver. Woodland era angajat IBM pe vremea aceea.
În iunie 1974 primul scaner UPC realizat de NCR Corporation (ce se numea pe atunci National Cash Register Co) a fost instalat la supermarket-ul Marsh din Troy, Ohio. Pe 26 iunie 1974 primul produs cu cod de bare a fost scanat şi înregistrat. Produsul era un pachet de 10 lame de gumă de mestecat Wrigley cu aromă de fructe. Produsul acesta nu a fost special realizat pentru a fi primul produs scanat, ci pur şi simplu a fost o întâmplare. Din păcate, istoria nu a păstrat şi numele cumpărătorului. Astăzi pachetul de gumă de mestecat este expus la “Smithsonian Institution’s National Museum of American History”.
Prima încercare de aplicare în industrie a indentificării automate a fost demarată la sfârşitul anilor ’50 de către Asociaţia Americană a Transportatorilor. În 1967 s-a adoptat un format de cod de bare. Etichetarea maşinilor şi instalarea de cititoare a inceput pe 10 octombrie 1967. A durat 7 ani până ce 95% din maşini au fost etichetate. Din mai multe motive sistemul nu a putut funcţiona şi a fost în cele din urmă abandonat în 1970.
În 1981 Departamentul de Apărare al SUA a adoptat formatul de cod de bare Code39 în industria militară.
Bonus despre bătrânul cod de bare aici.
Surse: aici aici aiciVezi comentarii (0)
November 27, 2009 | Comentarii (2) | Categorie: Discount,Mall-uri,Promotii,Recomandari
Tag-uri: discounturi, noaptea reducerilor, Promotii, Reduceri, unirea shopping center
În noaptea aceasta la Unirea Shopping Center, din București se desfășoară evenimentul Noaptea Reducerilor. Între orele 22 p.m și 3 a.m, puteți merge la shopping pentru a vă bucura de reduceri de panâ la 75 % la diferite branduri.
SursaVezi comentarii (2)
| Comentarii (0) | Categorie: Diverse
Tag-uri: auchan, B&B collection, C&A, decathlon, Discount, domo, hervis, mall, media galaxy, militari shopping, mladinska, new yorker, Oferte, praktiker, Reduceri, s-he stylezone, Yokko
Adevărul e că nu prea au nimerit-o cei de la Militari Shopping cu temperaturile scăzute, dar merită să răsfoiți broșura cu oferte AICI.
Vezi comentarii (0)| Comentarii (0) | Categorie: Diverse
Tag-uri: black friday, discounts, good deals, macbook pro, natalie dee, Reduceri, sales, Thanksgiving Day, usa, vinerea neagră
Astăzi este Black Friday în America, vinerea de după Thanksgiving Day în care americanii se trezesc cu noaptea-n cap și ies să se calce în picioare, să se bată, să se împingă pentru a cumpăra produse la reducere (la figurat aici, aici, aici).
Black Friday este una dintre cele mai aglomerate zile din an când vine vorba de cumpărături pentru că multe magazine vin cu reduceri, discount-uri, oferte de te dau pe spate ( la propriu și la figurat de data aceasta).
Vinera Neagră este sinonimă cu reduceri la greu și nu mai este de mirare că mii de oameni se învinețesc și ajung la spitale pentru că au dorit sa pună mâna pe o mașină de spălat redusă cu 50%. Ce se întâmplă mai exact? Păi magazinele își deschid ușile încă de la ora 4 a.m. pentru ca oamenii să se îmbulzească în voie pentru a înhăța ofertele prețioase.
Că e bine, că e rău nu putem spune exact. Ceea ce ne bucură este că oferte bunicele se găsesc și pe internet ( aici, aici), așa că nu ar strica să scoateți cardurile de la naftalină și să cercetați puțintel piața. Poate vă tentează un MacBook Pro cu 824 dolari.
În final puțin umor a la Natalie Dee
Sursa foto: aiciVezi comentarii (0)
| Comentarii (0) | Categorie: Diverse
Tag-uri: cadou, camasa de noapte, cumparaturi de craciun, Discount, la redoute, Lichidare de stoc, Reduceri, sales, set kimono, super sale, super sales, transport gratuit
Dragi prieteni,
Pentru că vin sărbătorile, vin sărbătorile La Readoute vine cu o campanie de mega-super-giga sales. Găsiți reduceri de până la -80%, primești cadou un set kimono și cămașă de noapte din satin pentru cumpărături de peste 99 Ron și oferă și transport gratuit.
Codul de reduceri: LAR09-12721-1A3D9-H0DG1
Vezi comentarii (0)